Civil

2018.01.22. 13:00

Napraforgós kultúrest, harmadszor

Szombat délután kulturális programok sorozatával ünnepelték Káldon a Magyar Kultúra Napját.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Káldi Napraforgók

 

Fotó: Káldi Napraforgók

A bevezetőben Nagy Elek játszotta zongorán Chopin a-moll mazurkáját. A köszöntő után az Ivánkovics Zoltán, fiatalon elhunyt káldi művész rajzaiból összeállított kiállítás megnyitója következett. Zoli utolsó gondolataiból és üzeneteiből párja, Judit készített videófelvételt, mellyel méltó emléket állított kedvesének és ezzel minden résztvevő szemébe könnyeket csalt.

Fotó: Káldi Napraforgók

Miután az érdeklődők megtekintették a rajzokat, Szabó Imre atya vette át a szót, aki szintén káldi származású, de jelenleg Kőszegen él a missziós házban. Élete egy részét – 32 évet – misszióban töltötte Pápua-Új Guineában. Érdekes történeteket mesélt a bennszülöttekről, a missziós munkáról, és szívesen válaszolt a közönség kérdéseire is.

Fotó: Káldi Napraforgók

A délután következő szereplője a vasvári „Üss a hasadra” színpad volt. József Attila Kész a leltár című versét szavalták el, majd előadták Móricz Zsigmond A zördög című népi komédiáját, itt-ott bevonva a közönséget is. A nézők nagyon jól szórakoztak az előadáson.

Fotó: Káldi Napraforgók

A nap zárásaként este nyolc órától a szombathelyi Marton Viki és csapata akusztikus koncerten adta elő saját dalait és kedvenc feldolgozásait.

Fotó: Káldi Napraforgók

Káldi Napraforgók Egyesülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!