Jól fogyott a gulyás és a palacsinta is

2018.09.06. 19:40

Még az eső sem vette el a kedvüket – Így búcsúztatták a nyarat a rábagyarmatiak

Szeptember első napján rendezték meg a településen a hagyományos nyárbúcsúztató falunapot.

Civil Tudósítónktól

A falu lakói önmagukra ismerhettek a portrékon Fotó: Háklár Gyula

A délelőtt kispályás focitornával és főzőversennyel kezdődött. A kultúrotthon udvarán felállított bográcsok felől érkező jó illatok vonzották az érdeklődőket, sokan várták a finomságok elkészültét. Déltől a gyerekek már használatba vehették az óriáscsúszdát és a bungee jumpingot. 14 órakor kezdődött az íjászverseny, ahol a nevezők a szentgotthárdi Szent Sebestyén Íjászkör tagjai segítségével tehették próbára tehetségüket. Férfi, női és junior kategóriában kapott elismerést az első három helyezett, illetve minden részt vevő gyermek ajándékot kapott. Az idei verseny nemzetközire sikerült, hiszen egy, a faluban lakóházzal rendelkező osztrák család két tagja is jó helyezést ért el, junior kategóriában első, női kategóriában harmadik helyezést szereztek. Egész nap megtekinthető volt Cséve Krisztina rábagyarmati képzőművész portrékiállítása. A bemutató érdekességét az adta, hogy a portrék helybeli lakosokról készültek. Mindenki örömmel szemlélte az ismerősökről készült kitűnő alkotásokat. A különböző technikával készült képek bizonyították alkotójuk vitathatatlan tehetségét. Nagyon sokan tekintették meg a kiállítást, a vendégkönyv biztató bejegyzései újabb lendületet adhatnak az amúgy is motivált alkotónak.

A falu lakói önmagukra ismerhettek a portrékon Fotó: Háklár Gyula

Nem maradhatott el a hagyományos palacsintázás sem. A résztvevők jó étvágyát jelezte, hogy több mint kétszáz adag gulyás fogyott el délután. A kültéri programokat egy időre megszakító eső sem vette el a közönség kedvét. A versenyek eredményhirdetése és a díjkiosztó után telt házat vonzott a vasszentmihályi, rönöki és rábagyarmati asszonyokból álló csoport örömtánca, a helybeli iskolások műsora, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik zenei műsora. A műsort követő bálban megtelt a táncparkett, a Percsák zenekar jó hangulatot teremtve meghozta mindenki kedvét a tánchoz. Az eső ellenére a szép számú résztvevő jól érezte magát a rendezvényen.

Háklár Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!