Trófeák, bírálatok és preparátumok

2020.02.17. 18:23

Vadászati kiállításon jártak a hermanosok

A Herman Ottó Szakgimnázium erdész-vadász diákjai szakmai tanulmányúton vettek részt a fegyver-, horgász- és vadászati kiállításon, a FeHoVán.

Civil Tudósítónktól

Rosta Dávid vadásztanuló segítette a trófeabírálatot Fotó: VN/Szerdahelyi-Török Miklós

A tanárok az idén is elsősorban a fiatalabb tanulók szakmai elkötelezettségét szerették volna elmélyíteni a programokkal, megerősítendő bennük azt a tudatot, hogy jó döntést hoztak, amikor ezt a szakirányt választották. Fontos cél már fiatal korban felépíteni a diákokban azt az igényességet, hogy rendszeresen vegyenek részt szakmai kiállításokon, trófeaszemléken, ismerjék meg naprakészen a szakma legújabb eredményeit.

A tanulókat a kiállításon a Szombathelyi Erdészeti Zrt. standján Schrammer Adél vadászati koordinátor köszöntötte. A diákok ezután a 27. FeHoVa nemzetközi kiállítás széles kínálatából választhattak. A trófeakiállítás, a trófeabírálat és a preparátorbemutató volt a legnépszerűbb.

Rosta Dávid vadásztanuló segítette a trófeabírálatot
Fotó: VN/Szerdahelyi-Török Miklós

Többen megtekintették a vadászkutyafajták bemutatóját és minősítését is. Büszkék voltak a diákok arra, hogy több egykori iskolatársuk közreműködőként vett részt a rendezvényen. A horgászat iránt is érdeklődő tanulókat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója személyesen köszöntötte. Szintén nagy élmény volt a Széchenyi Zsigmond-film – Vadonvilág – producerével való személyes beszélgetés is.

A tanulmányút sikeres felkészülés volt a 2021-es vadászati világkiállításra, amelyet Magyarország rendez. Erről a programról egyetlen vadász, erdész, természetvédő sem hiá­nyozhat, mert ilyen általában csak egyszer adódik az emberek életében. Persze vannak szerencsés kivételek – mint e sorok írója, aki 1971-ben a soproni erdészeti technikum tanulójaként vehetett részt a világon elsőként megrendezett vadászati világkiállításon Budapesten.

Civil/Szerdahelyi-Török Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!