civil

2018.02.13. 13:10

Fánkkirálynőt választottak Köcskön

Immáron másodszor rendezte meg szombaton a Varázsdoboz Egyesület fánksütő versenyét, amelynek bírálatára teadélutánt szerveztek.

Civil Tudósítónktól

Fotók: Sali Dávid

A megmérettetésre 14 nevezés érkezett két kategóriában. A hagyományos szalagos mellett egyéb kelt fánkkal is lehetett nevezni. Szavazhatott minden megjelent vendég mindkét féle finomságra.

A népes éhes résztvevő sereg sorra kóstolta a számozott tálcákon kirakott fánkot, amihez házi barack- és eperlekvárt, valamint többféle teát kínált a rendező. Mindenki érdeklődve falatozgatott és kiderült, hogy egyáltalán nem egyszerű végigkóstolni ennyiféle édességet.
Fotók: Sali Dávid

A szavazatszámláló bizottságnak az első helyeket kiosztani nem okozott gondot, a második helyen viszont holtversenyt kellett eldöntenie Bejczi Józsefné döntőbírónak, aki elmondta, hogy véleménye szerint az idei fánkok jobban sikerültek, mint tavaly.

Szalagos fánk kategóriában első díjat nyert Bolla Ernőné, míg az egyéb kategória győztese Kovács Bianka lett.

A gratuláció mellett mindkét győztes egy évig viselheti a Fánkkirálynő címet és őrizheti kategóriájának vándorserlegét. Az első három helyezett oklevelet is kapott.  A kóstolók közül éhesen senki sem maradt.

Sali Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!