Csákánydoroszló

2017.07.19. 16:30

Megkezdik a Csaba József Általános Iskola felújítását

CSÁKÁNYDOROSZLÓ Éppen egy éve adta be a pályázatot az önkormányzat, a siker nyomán 115 millió forintból szépül, újul az iskolaépület. Például új ajtón léphetnek be a szeptemberi becsengetéskor a gyerekek.

Bakos Ágnes

Akadálymentes lesz a bejárat és a parkolóterület is a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskolánál - ez is része a korszerűsítésnek. A legátfogóbb fejlesztés az energetikai fejlesztések sora lesz az épületen: tíz pontba sorolható a munka.

Készül egy 14 kiloWatt teljesítményű napelemes kiserőmű: komplett kivitelezésre jut a 115 millió forintos támogatásból. Külső hőszigetelést kapnak az iskola falai: plusz 14 centiméter szerepel a tervekben. A lapos tetőt is szigetelik: ott húszcentis réteggel számoltak.

Az ablakok és az ajtók cseréje is szerepel a pályázatban - vagyis a kivitelezésben is. Műanyagból készült nyílászárókat építenek be.

Kazánberuházás is része a felújításnak: kettő kondenzációs gázkazán beszerzése és beüzemelése szerepel a munkák között, ehhez tartozik termosztát is, valamint termosztatikus szelepekkel ellátott lapradiátorok felszerelése.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiírásán, az úgynevezett TOP programok között volt eredményes a csákánydoroszlói pályázat - emlékeztetett az önkormányzat. Kimondottan önkormányzati épületek korszerűsítésére nyerhettek forrást a pályázók, erre nyújtott be kérelmet az önkormányzat. A megítélt 115 millió forintos támogatás vissza nem térítendő összeg. Amint értesültek, hogy nyert a terv, azonnal lefolytatták a közbeszerzési eljárást, azóta aláírták a szerződést a nyertes vállalkozóval. A napokban munkaterület lett az iskola, amíg a diákok vakációznak, kezdődhet a kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!