Napokon belül

2019.12.16. 06:00

Megszűnik működni az üzenetküldő öreg okostelefonokon

Egészen pontosan a WhatsApp válik elérhetetlenné számos kiöregedett mobilon. Tulajdonosaiknak más megoldást kell keresniük.

Forrás: Shutterstock

Nincs még egy iparág, ahol a termékek olyan tempóban válnának divatjamúlttá, mint a high-tech kütyük esetében. Ezúttal a WhatsAppnak mondhatnak búcsút azok, akik öt évesnél régebbi iPhone-t, netán Windows Phone-t, vagy múzeumi darabnak számító Android készüléket használnak:

ezek a telefonok már alkalmatlanok a WhatsApp használatára.

Mint a WhatsApp hivatalos oldalán olvasható, február elsejétől

nem lesz támogatott az iPhone iOS 8-as vagy annál régebbi verziójú telefon.

Az összes Windows Phone-on használhatatlan lesz a program e hónap végétől, azaz december 31-től.

Az androidosok még viszonylag jól megússzák a dolgot, mert csak a kifejezetten vénecske, Android 2.3.3-nál öregebb készülékekkel lesz elérhetetlen a program, bár a szolgáltató figyelmeztet, hogy 2.3.7-es mobillal már nem lehet létrehozni új fiókokat. Korlátozottan támogatják a tableteket és figyelmeztetnek, hogy bajos lesz a wi-fi kapcsolat is.

Mit tehet, aki például a családjával régi mobilján WhatsApp segítségével tartja a kapcsolatot?

Nem sokat. A Windows Phone már kifutott, az iPhone pedig finoman szólva korlátozott lehetőségeket kínál támogatási időn túl a vevőinek.

A „kőkorszaki” Androidjukhoz ragaszkodók még megfontolhatják az innen letölhető Google Hangouts üzenetküldő telepítését, amely kényelmes, jól áttekinthető – és könnyen megszokható – felületet kínál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!