Duka

2017.02.27. 17:45

Kacajtól hangos a játszótér

Duka - „Születni csak a kis Kevin született, de többen meghaltak azóta” - mondja a narrátor Erdélyi János 2000-ben készült Búcsú Kemenesaljától című - Dukáról, a szülőfalujáról is szóló - filmjében.

Az akkori pesszimizmus helyét ma már óvatos reménykedés vette át.Duka, a 262 lakosú kis település Kemenesalján, a Kis-Somlyó hegytől nem messze délre, Jánosháza közelében fekszik. Múltját átszövi az irodalom, a kultúra, a jelent az élni akarás jellemzi. Tökéletes a gyermeknevelésre, biztonság, nyugalom, egészséges természeti környezet veszi körül az itt lakókat - a pihenés és feltöltődés garantált.

Lakói a mezőgazdaságban vagy a közeli településeken találnak munkát.Az egykori némaság után napjainkban újra és újra benépesül a sportpálya környéke, gurul a labda a füvön, a tavaly elkészült játszótér környéke is gyermekkacajtól hangos. A remény örök, de nekünk is tenni kell érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!