besült a mutatvány

2017.09.07. 14:10

Elszökött a cirkuszi tigris – golyó lett a veszte

Lelőttek a hatóságok egy bengáli tigrist az amerikai Georgia államon keresztülhaladó autópálya egyik szakaszán, miután az állat, amely egy Floridából Tennessee-be tartó teherautóról szökött meg, halálra rémítette az autósokat és egy kutyát is megkergetett egy közeli településen.

A Feld Entertainment szóvivője, Stephen Payne szerint a Suzy nevű hatéves nagymacska az egyik itatás alkalmával szökhetett meg a járműről Atlanta közelében.

A georgiai Henry megye rendőrsége szerint az autósok helyi idő szerint szerda reggel vették észre a tigrist a 75-ös autópálya stockbridge-i szakaszánál, Atlantától délkeletre.

A hatóságok szerint az állat végül betévedt egy közeli településre, ahol megkergetett egy kutyát. A rendőrség ezt követően lelőtte az állatot.

Payne szerint Suzy korábban a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkuszok fellépője volt. Az állatot az Európában élő gazdájához szállították volna vissza, mivel a Ringling Brothers 146 év után idén befejezte működését.

A legendás cirkusz az elmúlt 50 évben tucatnyi amerikai városban 250 millió látogató előtt lépett fel. Egykor német bevándorlók gyermekei alapították, majd a társulat együttműködést kötött a Barnum & Bailey cirkusszal.

Előadásaik elsősorban elefántszámaik révén váltak ismertté, ezeket azonban az állatvédők tiltakozása miatt 2016-ban megszüntették.

A Feld Entertainment, a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkusz anyavállalata idén januárban jelentette be, hogy a növekvő költségek és az elefántmutatványok megszűnése óta csökkenő nézőszám miatt a „világ legnagyobb show-ja” befejezi működését. A bejelentést az állatvédők örömmel üdvözölték.

(Borítókép: Wikimedia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!