Szavazás

2022.02.07. 11:30

50 jelölt közül csak egy kaphatja meg a Highlights of Hungary közönségdíját

Idén sem lesz egyszerű dolga a közönségnek, hiszen a Highlights of Hungary nagykövetei gondoskodtak arról, hogy valóban értékes, szeretnivaló és példaértékű kezdeményezések és történetek kerüljenek a jelöltek közé.

Ahogy az már megszokott, az összeállítás kategóriák nélkül készült, de rendkívül változatos területekről sikerült válogatni – képviselteti magát a technológia és az üzleti világ, a kultúra, a tudomány, a zene és a sport is. Kis kezdeményezések, nagy célok és még nagyobb eredmények szerepelnek a különleges összeállításban, mely nem csak Magyarország határain innen, hanem az azon túli magyarlakta vidékeken is kereste a kiemelkedő történeteket. 

A jelöltek között találjuk idén Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázót, a sürgős beavatkozásokhoz azonnal vért szállító Vérlovagokat is, de lehet szavazni az eCall rendszerére, melyet bárki beszerelhet az autójába, és egy autóbaleset esetén magától elküldi a jármű pozícióját, az utasok számát a segélyhívó központnak. Várja a szavazatokat a Székelyföld szellemi és kulturális örökségét ápoló Székelyföldi Legendárium, és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint az életútinterjúk alapján memoárköteteket készító Memoár Műhely is. A jelöltek teljes listája és rövid bemutatása ide kattintva érhető el.

 

Összesen ötven történet várja a közönség szavazatait, melyet a Highlights of Hungary weboldalán lehet leadni a következő két hétben (február 3-17). Egy szavazó tíz történetre voksolhat, a legtöbb szavazatot begyűjtő jelölt kapja a 2 millió forinttal együtt járó Highlights of Hungary elismerést.

Idén a nagykövetek is odaítélhetnek egy díjat a közönségtől függetlenül, ez szintén kétmillió forintos anyagi elismeréssel társul, ezt a közönségdíjjal együtt, február 24-én adják át egy online gálaműsor során.

Az idei nagykövetek:

 

  • Trunk Tamás – Z generációs brand tanácsadó, szerző, YouTuber, válogatott síelő
  • Bagossy Norbert – Fonogram-díjas Bagossy Brothers Company alapítója
  • Gém Péter – A Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója
  • Mádai Vivien – Televíziós műsorkészítő, szerkesztő, műsorvezető.
  • Trellay Levente – A 100sparks alapítója, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST  BÄGEL alapítója
  • Margaret Ann Dowling – Márkatanácsadó
  • Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet igazgatója
  • Nagy Viktor –  Olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, kapus poszton, Immunetec Proof Kft. alapítója
  • Nagy Anna – Az Egyszülős Központ alapítója és vezetője, Highlights of Hungary jelölt 2018-ban

A Highlights of Hungary csapata: Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor.

Borítókép: A Budavári Palota megújult Szent István-terme is várja a szavazatokat, fotó: MTI/Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!