HAPPY-hét

2022.03.18. 17:25

Hétfőn kezdődik a HAPPY-hét

Jövő hétfőn – a víz világnapja előtt egy nappal – kezdődik az ország egyik legnagyobb iskolai egészségvédő programja, az úgynevezett HAPPY-hét – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken.

Az OGYÉI 12. alkalommal hirdeti meg a tematikus egészséghetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, amelyhez idén több mint 800 nevelési-oktatási intézmény csatlakozott – tájékoztatott a szervezet.


A program során több ezer fiatal tanul majd például arról, hogy átlagosan napi két liter folyadék fogyasztása jelentősen hozzájárul az egészség megőrzéséhez és a megfelelő teljesítőképességhez – fűzték hozzá.


A HAPPY-hét egyik legfontosabb üzenete, hogy a víz a legjobb szomjoltó – fogalmaztak a közleményben. Mint írták, a program részeként meghirdetett videópályázaton induló intézmények ezúttal 100 ezer forintos ajándékutalványt nyerhetnek.


További információt a program kapcsán ITT lehet találni.

Borítókép: illusztráció
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!