Életmód

2014.01.05. 16:10

Paleo az egytálétel

Címkék#paleolit

A paleo táplálkozás egyre népszerűbb. Egészséges, alacsony szénhidráttartalmú alapanyagokból készülnek az ételek.

Simon Erzsébet

Ez a gyorsan elkészíthető, tartalmas, laktató egytálétel az összetételét tekintve tökéletes, bár a szigorúan vett alapszabályok szerint a krumpli csak nagyon kis mértékben és ritkán fogyasztható. Ha ki akarjuk kerülni, könnyedén helyettesíthetjük például ugyanannyi karikára vágott sárgarépával - ajánlja a Vas Népe konyháján Sági Ágnes.

Hozzávalók: fél kiló pulykacomb filé, három közepes méretű cukkini, három közepes méretű krumpli, egy nagy fej hagyma, két gerezd fokhagyma, három evőkanál kacsazsír vagy kókuszzsír, só, frissen darált feketebors, egy csapott evőkanál tárkony, ugyanennyi majoranna.

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott pulykacombot. A hús minden oldalát megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Enyhén sózzuk, 5-6 tekerintésnyi őrölt borsot darálunk rá, hozzáadjuk a fokhagymakinyomón áttört fokhagymát, majd a majorannát. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Hozzávegyítjük a kis kockákra aprított krumplit és a valamivel nagyobbra szelt cukkinit, valamint a tárkonyt is. Fedő alatt pároljuk, ha még kemény a krumpli, akkor kevés vízzel pótoljuk az elpárolgott levet. Ha a krumpli már majdnem megpuhult, levesszük a fedőt, nem pároljuk tovább, hanem sütjük, hogy a hús és burgonyakockák enyhén ropogós kérget kapjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!