Életmód

2014.11.02. 13:55

Varázslatos esküvői helyszín a kastélyszálló

Szeleste - A szőke, légies Anita és a vidám szemű Péter természetes derűvel, egyszerűséggel fogta egymás kezét a varázslatos szelestei arborétum közepén, és mondta ki a boldogító igent.

Arany Horváth Zsuzsa

Rózsaszín és barna selyemszalagok, tüllök és virágok között érkeztek a festői park buja zöldjének egyik sarkába. Baráti, rokoni, családi tekintetek sokszor párás kereszttüzében. Halk és kedves szavak fűzték örökre egybe az életük fonalát. A rózsaszín és barna színű homok igéző márványmintává simult egybe az üvegedényben, amint a két sugárzó fiatal összeöntötte. A kastély előtt megtartott polgári szertatás fényét emelte a 150 éves arborétum fáinak méltóságteljes bólogatása is e jeles napon. A szelestei Festetich kastélyban járunk. Itt fogadott örök hűséget egymásnak Klauzer Anita Mária és Kecskeméti Péter. Az alkalom fényét emelték Süle Klára dekoratőr igényes és elegánsan letisztult díszletei.

Kauzler Anita Mária és Kecskeméti Péter a szelestei kastély parkjában mondta ki a boldogító igent. Fotó: Arany Gábor

– Fotós barátunk ajánlotta a tündéri kastélyt, mert ő is itt tartotta az esküvőjét tavaly nagy megelégedésre. Mi is megnéztük a helyszínt, és akkor eldőlt, itt lesz az esküvőnk – mondta a bájos menyasszony. – Döntésünket könnyítette, hogy a vezető mindenre kiterjedő felvilágosítással segítette az esküvőnk megszervezését. (Helyszínen a templomi és a polgári szertartás lebonyolítását, zenekar, dekoratőr, stb. kiajánlását) Pedig ha tudnák, milyen messziről érkeztek! Igaz, hogy a közelben nőttek fel, de hat éve Németországban, Stuttgartban élnek. A vőlegény a Porsche autógyárban gépészmérnök, Anita pedig a Mercedesnél közgazdász. A szelestei esküvőre a német nagyvárosból is érkeztek barátok, köztük egy indiai pár.

– Nos, például az ételsorra ebből a szempontból is nagyon odafigyelünk, elvégre több mint száz esküvőn vagyunk túl – jelezte a minden részletre való odafigyelést a kastélyszálló vezetője, Halász Ferenc. – Ilyen esetekben tiszteletben tartjuk a vendégeink kultúráját , ezért nekik külön menüt állítunk össze, ha szükséges. Természetesen figyelembe vesszük más vendégeink egyéni igényeit is.

Ez persze csak egy a számos apróság közül, amire gondot visel a páratlan kínálatú étteremmel büszkélkedő különleges hotel vezetője, aki az esküvők alkalmával többnyire ceremóniamesterré változik. (Az éttermet a zalaegerszegi Simon Frigyes mesterséf vezeti, eredeti ízlése, tálentuma bizonyítékaként csak annyit, hogy Anita és Péter lakodalmán többek között az előétel libamájpástétom hagymás áfonyával, tárkonyos szárnyasraguleves, csáky szűzérmék juhtúrós galuskával, kijevi csirkemell, ropogósra sült csülök hagymával, rántott halfilé volt. Desszertként gesztenyevarázst szolgáltak fel). A vezető nagy figyelmet fordít az esküvő teljes körű lebonyolítására.

A látogatót érkeztekor persze először a fenséges környezet nyűgözi le. Gróf Festetich Andor 1873-ban kezdte az arborétumtelepítést a kastély körül. 1911-ig 9 hektárt telepített be, majd a következő tulajdonos, báró Baich Mihály folytatta 1943-ig, ekkor az arborétum területe 13 hektárra nőtt. 2013-ban az arborétum teljes felújításon esett át és bővült egy pompás fűszer- és gyógynövénykerttel. Öt éve apró kápolnát építettek az arborétumban, ami üde színfoltja a kastélykertnek. Hegyi mamutfenyő, gyantás cédrus, szelestei ezüsthárs ágai tekintenek be a 12 standard eleganciájú szoba ablakán. A szálláskínálatot kiegészíti a karnyújtásnyira lévő Zsuzsanna Hotel, aminek külön története van. A kilencvenes években fogtak hozzá a korábban sanyarú állapota miatt majdnem felrobbantott kastély felújításához. Amikor kutat fúrtak az arborétum közelében, kiderült, értékes gyógyvizet találtak: 1300 méter mélyen 65 fokos 5100 mg/l sótartalmú, aminek a gyógyhatása vetekszik Hévíz, Sárvár képességeivel. Ezért épült a külső-belső medencével rendelkező hotel. A kastélyhoz tartozó konferenciaterem ad helyszínt a különféle rendezvényeknek.

Romantika, bensőséges táj, a világ zaját csitító nyugalom, XIX. századi főúri miliő, gyógyvíz. Mi kell még? Bizony, érzékelhető itt még valami, ami nem mérhető pénzben. A gondoskodás, a családias törődés. Aminek záloga a vezető és az őt körülvevő személyzet. Semmi nem kerüli el a figyelmüket, miközben diszkrét hátteret biztosítanak az ittléthez. Feri a szakmát az egerszegi Arany Bárányban kezdte 42 évvel ezelőtt, de négy évre Kanadában is megjegyezték a nevét, majd Hévíz következett mindaddig, amíg vállalkozó nem lett. Zalaegerszegen dolgozott, amíg a kastély tulajdonosa el nem csábította Nyugat-Dunántúl egyik legszebb pontjára. Személyes varázsának, fantáziájának, csapata közvetlenségének és maximalizmusának is köszönhető, hogy akad család, amely évek óta minden ünnepet és iskolai szünetet itt tölt.

– A belföldi és külföldi vendégeknek szeretnénk olyan élményt nyújtani, ami rabul ejti őket. A gyógyvíz, az arborétum, és a kiváló személyzetnek köszönhetően úgy 500 törzsvendég keresi fel a szállodát évente – összegez a vezető. Látszik, úgy élvezi a hivatását, hogy abból az ide betérő profitáljon a legtöbbet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!