f1

2015.01.29. 11:49

Alex Lynn a Williams fejlesztő versenyzője lett!

A GP3 bajnoka a Red Bull junior programját hagyta el a grove-i gárda kedvéért.

Kovács Noémi

Az Autosport információi szerint a GP3 első angol bajnoka valamint az energiaitalos alakulat útjai barátságban válnak el egymástól azután, hogy Alex Lynn csatlakozott a Williams Martini Racing csapatához, mint fejlesztő versenyző.

„A Williams már jelentős eredményeket ért el a fiatal tehetségek terén és a fejlesztő versenyzői pozíciónkat arra találtuk ki, hogy új munkatársakat vonjunk be egy Forma-1-es csapat működésébe. Emellett brit csapatként mindig is keressük a feltörekvő hazai tehetségeket és Alex már régen felhívta magára a figyelmünket a GP3-as teljesítményével. Biztosak  vagyunk benne, hogy Felipével, Valtterivel és Susieval együtt Alex is fontos szerepet fog játszani annak biztosításában, hogy az FW37 folyamatos fejlődést fog mutatni a 2015-ös szezonban.” – mondta el a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams.

„Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy csatlakozhatom a Williamshez, egy olyan csapathoz amelynek ilyen történelme van és elképesztő lehetőségeket rejt magában. A tavalyi év során a csapat nagy fejlődésen ment keresztül és egyértelműen látni elkötelezettségüket a jövőbeli sikerek iránt. Remélem, hogy egy erős GP2-s évet produkálva és az egész szezon során nyújtott F1-es fejlesztési munkálatokat tekintve, követhetem majd Valtteri Bottas példáját, aki pontosan ugyanilyen fejlesztő versenyzőként csatlakozott a Williamshez.” – kezdte a brit pilóta.

„Kemény munkával és elszántsággal, a GP3-as bajnoki címmel a zsebében megtalálta a helyét a Williams Forma-1-es versenyzőjeként. Hihetetlen lehetőség számomra olyan emberekkel együtt dolgozni, mint Sir Frank Williams és Pat Symonds. A Williamsnek hatalmas tapasztalata van és remélem, hogy az itteni emberek tudását fel tudom használni a saját versenyzői képességeim fejlesztésében, a csapat tagjaként. Már a kezdettől fogva hihetetlenül barátságosan fogadott mindenki és nagyon izgatottan várom azokat a kihívásokat, amit ez a szerep kínál, különösen azért, mert néhány hónap múlva a pályán is vezethetem az FW37-et.” – tette hozzá Lynn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!