f1

2015.03.27. 11:28

A Renault szerint a Red Bull hazudik

Cyril Abiteboul kiakadt Adrian Newey kijelentésére

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/ Getty Images/Red Bull Content Pool

A Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul dühösen reagált Adrian Newey azon kijelentésére, mi szerint egyedül a motor tehet a Red Bull mélyrepüléséről.

A Red Bull szezonnyitója nehéz volt, kiderül, hogy a Renault 100 lóerő lemaradásban van a Mercedestől. Newey erre úgy reagált, nem lát fényt az alagút végén, és minden hiba és lemaradás a Renault motorra vezethető vissza.

Abiteboul szerint azonban a Red Bull épp olyan hibás, mint a Renault.

"Igen, nem egyszerű, ha olyan partnerünk van, aki hazudik." - vágott vissza Abiteboul, akit az Auto Hebdo idézett. "Adrian (Newey) egy remek ember és mérnök, de az egész élete arról szól, hogy a motorszállítókat kritizálja. De már túl öreg ahhoz, hogy megváltozzon."

"Együtt kell működnünk, hogy megértsük a problémákat a motor és a karosszéria esetében is. A számok azt mutatják, hogy Melbourne-ben a Red Bull és a Merecdes közti köridő különbség fele-fele arányban vezethető vissza a motorteljesítményre és az egyéb hiányosságokra. Így tehát teljes körűen van szükség a javításra, és azért dolgozunk, hogy előrelépjünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!