f1

2015.03.09. 13:23

Leimer is pályázik a Manor második ülésére

A korábbi GP2-s bajnok előtt több lehetőség áll, de a Forma-1 az elsődleges célja.

Kovács Noémi

Fotó: GP2 Series

A svájci versenyző 2013-ban nyerte meg a GP2-s bajnokságot, de hiába állt mögötte tehetős támogató Rainer Gantenbein személyében, 2014-ben nem kapott lehetőséget a bemutatkozásra a Forma-1-ben. Akkor szponzora egyszerűen úgy nyilatkozott, hogy „A Forma-1 rendszere beteg.”

Leimer a tavalyi esztendőt endurance versenyzéssel ütötte el, azonban most, a Marussia-Manor visszatérésével talán megnyílik az út előtte a Forma-1-be. Persze a svájci Blick információi szerint Leimernek leginkább arra van esélye, hogy Japánban versenyezze végig az évadot, a Super Formula seriesben.

Mindenesetre azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a Manor egy újoncot, egy fiatal versenyzőt akar Will Stevens mellé szerződtetni, így a svájci pilótát sem lehet egyértelműen kizárni a listáról. A második pilóta kérdését azonban mielőbb tisztázni kéne, hiszen jövő héten már elrajtol a Forma-1.

„A Manor történelmében mindig is nagy szerepet játszott az, hogy nagyszerű tehetségeknek adunk lehetőséget a mezőnyben és ezt a hagyományt továbbra is folytatni akarjuk. Ami a második versenyző kilétét illeti, remélhetőleg hamarosan meg tudjuk ejteni a bejelentést, tekintve, hogy az Ausztrál Nagydíj már a nyakunkon van. Az időbeosztás minden tekintetben rendkívül szoros számunkra, nincs ez másként a versenyzőnk bejelentésével sem.” – mondta Graeme Lowdon csapatfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!