f1

2015.04.30. 09:21

A kiscsapatoknak véleménye nem számít

Nem sok szavuk van a kisebb csapatoknak - állítja Gastaldi.

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

A Lotus helyettes csapatfőnöke, Federico Gastaldi szerint kisebb csapatoknak nem sok beleszólásuk van a Forma-1-es szabályokba, annak ellenére, hogy költségcsökkentés folyamatos téma.

A Lotusnak tavaly volt egy kis szavazati joga az F1-es stratégiai csoportban, mivel 2013-ban a negyedik helyen zártak. Azóta ez a lehetőség a Force Indiánál van.

"A közép-, és kiscsapatok csak követhetik, amit a többiek kitalálnak." - mondta Gastaldi a Motorsport.com-nak. "Ez nem diplomatikus válasz akar lenni, ez az igazság. Mi más dolgokat próbáltunk javasolni tavaly, mikor volt egy kis beleszólásunk, de semmi nem történt. Meg kell értenünk, hogy az lesz, amit ők akarnak, nem tehetünk mást, mint hogy alkalmazkodunk."

Ecclestone új ötletéről is véleményt alkotott, mi szerint alternatív, olcsóbb erőforrást kínálna.

"Ha Berne úgy határoz, hogy ez reális, akkor meg is fog valósulni. ha mindannyian ugyanazt a csomagot kapjuk, akkor ideális lehet, de alkalmazkodnunk kell mindenhez, amit ők akarnak. A motorgyártó egy külön napirendi pont nálunk, mi csak ügyfelek vagyunk. Így sajnos nem sok beleszólásunk van a dolgokba."

"Abban mindenki egyetért, hogy megoldást kell találni a költségek csökkentésére, mert mindannyian bajban vagyunk. Senki nem mutogat ujjal a másikra. Csak meg kell találnunk a módját, hogyan lépjünk előre, és hogyan legyen versenyképes a széria. A motor okozza a fő problémát, annak költségei miatt, de minden csapat befolyásolja a mi saját pénzügyeinket is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!