f1

2015.04.01. 11:42

Hamilton: Ne hülyéskedj, dehogy!

Hamilton örül, hogy feljavult a Ferraris és szerinte a McLaren is felzárkózik majd.

Tajthi Andrea

Fotó: Merecdes AMG Petronas

A korábbi pletykákkal ellentétben ténylegesen még mindig nem írta alá a szerződéshosszabbítást Lewis Hamilton. A brit versenyző azonban biztos benne, hogy ez hamarosan bekövetkezik.

Egyes pletykák szerint Hamilton még a Ferrarinál is kiköthet, de ezt nagyon határozottan cáfolta a Mercedes versenyzője.

"Jó látni, hogy a Ferrari felzárkózott." - mondta Hamilton. "Ott ültem Sebastian mellett és az jutott eszembe, mire gondolhat Fernando? Emlékszem, mikor én elhagytam a McLarent és ide jöttem (Mercedeshez), a második évben lettünk jobbak. Akkor már jól éreztem magam, de ő (Alonso) körülbelül a fordítottját éli meg ennek. Ő is lehetett volna ott (a dobogó legfelső fokán). Furcsa, hogy változnak a dolgok."

"A McLaren egy fantasztikus csapat. Most nem festenek túl jól, de biztos vagyok benne, hogy összeáll majd a dolog. Mire észbe kapunk, már hárman (három csapat) versenyzünk majd, ebben biztos vagyok."

Mikor Hamiltont arról kérdezték, van-e egy kicsi esély is rá, hogy a Ferrarihoz igazol, így felelt:

"Nem, ne hülyéskedj. A Mercedeses szerződésem valószínűleg a héten elkészül. Nincs ok az ellenkezőjére. Tényleg, 99,6%-ban készen van."

A versenyzők pontos szerződéseit titokban tartják, de feltehetően Hamilton új szerződésében nagyobb összeg szerepel majd, mint jelenlegi éves 20 millió fontos fizetése, bár talán nem éri majd el Vettel 35 millió fontot érő Ferraris szerződését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!