f1

2015.04.08. 08:45

Permane: Még tapogatózva haladunk

A Lotus még mindig ’kissé tapogatózva halad’ a problémás szezonkezdetet követően.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Lotus F1 Team/ James Moy

A lehangoló 2014-es év után, amikor a Lotus nyolcadikként végzett a konstruktőri bajnokságban, az enstone-i csapat formája a téli tesztek során újra reményekre adhat okot. Az ausztráliai időmérőn Romain Grosjean és Pastor Maldonado is a top 10-be juttatta az E23-at (amely idéntől fogva a mezőnyben legerősebb motorral, a Mercedesszel van felszerelve), azonban rajtuk kívül álló okok miatt egyikük sem fejezte be még az első kört sem.

Malajzia hasonlóan nehéz futam volt számukra: Maldonado már a futam korai szakaszában defektet kapott, majd a brake-by-wire rendszer meghibásodása miatt feladni kényszerült a versenyt, míg Grosjean rengeteg időt vesztett, amikor Sergio Pérezzel összeütközött, és végül a 11. helyen, éppen a pontzónán kívül végzett.

Permane továbbra is optimistán áll a helyzethez, noha elismeri, meglehetősen trükkös szezonkezdete van eddig a csapatának.

„A kemény tavalyi évünk után természetes, hogy még kissé tapogatózva haladunk” – nyilatkozta Permane. „Több dolog is érkezni fog Kínára, többek között egy új első szárny, és Barcelonára új orrkúpunk is lesz, emellett pedig az aero részlegen is folyamatos fejlődés várható; biztos vagyok benne, hogy Kínában erősen leszünk.”

Maldonado is hasonló véleményen van: a venezuelai szerint a csapatban megvan a potenciál, hogy a top 10-ben végezzen az elkövetkező futamokon.

„A potenciál bennünk van, különösen egy olyan futamon, ahol az autó tempója versenyképes” – nyilatkozta Maldonado. „Amint lesz egy tiszta, problémamentes futamunk, pontokért fogunk harcolni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!