f1

2015.04.28. 15:50

Verstappent már tisztelik F1-es versenyzőtársai

Verstappen szerint a versenyzők belátták, hogy a nem a kor számít

Tajthi Andrea

Fotó: Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool

Mikor a szezon elkezdődött, a közönség még igen szkeptikus volt a 17 éves Max Verstappennel kapcsolatban, főleg mert rekorddal nyitott: a valaha volt legfiatalabb F1-es versenyző lett, aki F1-es futamon indult.

Négy futam elteltével azonban további rekordot döntött meg fiatal korával, ő lett a valaha volt legfiatalabb F1-es pontszerző is, és minden bizonnyal lesz is még ilyen "valaha volt legfiatalabb..." rekordja.

"Most már jobban tisztelnek (a többi F1-es versenyző)." - mondja Max. "Ezt egyértelműen érzem. Kezet ráznak velem, ha összefutunk, megállítanak és mondják, hogy jól mentem a versenyen. Ez mind azt mutatja nekem, hogy jó helyen vagyok. Szerintem sokuk rájött, hogy végül s nem az életkor a fontos, csak a versenyzői képességek."

S hogy Verstappen gondol-e már arra, hogy esetleg a Red Bull főcsapatánál Daniil Kvyat helyére üljön?

"Jelenleg arra koncentrálok, hogy sikeres legyek, amennyire csak lehet. Hogy mi jön ez után, azt majd meglátjuk. Nem azért vagyok itt, hogy a jövőről álmodozzak, az a feladatom, hogy a legjobb formámat nyúJtsam, most."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!