f1

2015.04.12. 08:43

Wolff: Gondolkozunk a kevert taktikán

Toto Wolff szerint csapatának rugalmasnak kell maradnia, ami a taktikai döntéseket illeti, ha el akarják kerülni a maláj szituációt.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A korai safety car-periódus alatt a Mercedes mindkét pilótáját kihozta a boxba, ahelyett, hogy alternatív taktikát alkalmaztak volna, míg Sebastian Vettel kint maradt a pályán. Ez a döntés Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is három kiállásos versenyre kényszerítette, és ennek köszönhetően rengeteg időt vesztettek forgalomban, míg Vettel a saját két kiállásával megnyerte a futamot. Wolff kiemelte, hogy a növekvő nyomás (különösen a Ferrari irányából) változásokat hozhat a jövőre nézve a Mercedes taktikai döntéseiben.

„A közeledő riválisok fényében valószínűleg át kell értékelnünk az eddigi taktikai döntéseinket” – nyilatkozta a csapatfőnök. „Nem akarjuk megismételni azt, ami Sepangban volt, vagyis hogy egyszerre hívjuk ki mindkét autót, mert a második autó jó néhány másodpercet veszít ezzel, és forgalomba tud csak visszatérni. Talán máshogy kellett volna döntenünk, a jövőben pedig biztosan máshogy is fogunk. Két stratégiát fogunk alkalmazni, ha nem egyértelmű, a kettő közül melyik a jobb, és ha reagálnunk kell egy másik csapatra; az egyik autót biztosan átállítjuk, amit sajnos Sepangban nem tettünk meg.”

Wolff hangsúlyozta, hogy az előző évben a Mercedes igyekezett egyenlő bánásmódot biztosítani mindkét versenyzőjének, és minden erejével azon lesz, hogy ez idén is így maradjon, és a különböző taktikai döntések egyik pilóta versenyét se érintsék hátrányosan.

„Tavaly megpróbáltunk sportszerűek lenni, és annyira semlegesnek maradni, amennyire csak lehet, hogy a verseny végén ne kezdjenek el ezen vitatkozni. Ha egy lassabb keveréket rakunk fel az egyik pilótának, vagy úgy jön vissza, hogy hatalmas előtte a forgalom, teljesen minden, melyik pilóta az, tiltakozni fog; ezt pedig el akarjuk kerülni. Nem akarjuk befolyásolni a versenyük.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!