f1

2015.05.08. 09:36

Spanyol GP: Rosberg nyitott az élen

A Mercedesek és a Ferrarik az élen a pénteki első szabadedzésen

Tajthi Andrea

Fotó: Merecdes AMG Petronas

Megérkezett Európába a Forma-1 mezőnye. A Spanyol Nagydíj első szabadedzése délelőtt 10 órakor indult.

Lehetőséget kapott a vezetésre Susie Wolff, akinek Valtteri Bottas adta át a helyét, a Saubernél Marcierllo ülhetett Ericsson helyére, Grosjean pedig Palmernek adta át autóját.

Kvyat már a sokat emlegetett rövid orrú Red Bullal vágott neki a tréningnek, míg Ricciardo egyelőre a korábbi verzióval körözött.

This is what a short-nosed Red Bull looks like. Currently on Kvyat's car ">#upgrades pic.twitter.com/TaFPVQedib


Félóra elteltével az élen állók sorrendje: Rosberg, Hamilton, Vettel, Räikkönen, miközben Ricciardo volt az egyetlen, akinek még nem volt mért ideje. Az ausztrál versenyzőnek ezúttal is akadtak problémái Red Bulljával... Ekkor csapattársa, Kvyat az új orral a 9. helyen állt.

Egy óra elteltével az élen Hamilton állt, őt Rosberg, Vettel, és a hazai versenyhétvégéjén szereplő Sainz követte. Ricciardo továbbra sem bírt mért körrel, miközben Alonso a remek 8. helyen állt a színárnyalatot váltott McLaren-Hondával. 2 perc elteltével azonban Rosberg visszavette a vezetést csapattársától, és Räikkönen is Sainz elé került.

20 perccel a szabadedzés vége előtt a versenybírák vizsgálni kezdték Rosberget, mivel későn reagált, és a kijelölt vonal után fordult csak be a boxutcába.

Ricciardo csak a leintés előtt 9 perccel futott először mért kört, míg Alonso az utolsó pillanatokban mutatott be piruettet a 12-es kanyarban.

Alonso's spun pic.twitter.com/S0dGFsaExO

A másfél órás szabadedzést végül Rosberg zárta az élen, Hamilton, Vettel és Räikkönen előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!