f1

2015.05.27. 16:02

Villeneuve újra versenyez Montrealban! De melyik?!

Ezúttal a nagybácsi Jacques bizonyíthat újra, és utoljára

Vámosi Péter

Fotó: Indycar

Rögtön tisztába is tennénk a családi köteléket a cikk elején: Idősebb Jacques Villeneuveről lesz szó, tehát Gilles testvéréről, az 1997-es világbajnok Jacques nagybátyjáról, aki jövő héten a Kanadai Nagydíjon újra debütál, még ha nem is a királykategóriában.

A 61 éves pilóta Formula 1600-as versenyautóval áll rajthoz, szombat délután illetve vasárnap délelőtt, a hétvége egyik betétfutam sorozatában. Montreálban a pályán ami a testvére nevét viseli utoljára 1991-ben versenyzett, akkor egy Formula Atlantic autóval övé volt a leggyorsabb kör is!

Forma-1-es szinten kétszer is próbálkozott a hazája Nagydíján elindulni:1981-ben egy Arrowsszal, 1983-ban egy March RAM volánja mögött nem sikerült kvalifikálnia magát a versenyre.

"Örülünk, hogy Jacques ott lesz velünk a pályán Montreálban, annak ellenére, hogy idén hivatalosan is bejelentette, hogy felhagy a versenyzéssel. Megérdemli hogy versenyezzen, és a nézők is megérdemlik, hogy utoljára láthassák még egyszer őt verseny közben. A motorsport mint olyan, persze inkább technikai kihívás,de szól ugyanakkor azon elhivatott emberekről is, akik tehetségesek annyira, hogy ilyen autókat vezessenek. Jacques Villeneuve egyike ezeknek. Ő egy igazi hős, és szerencsések lehetünk, hogy utoljára szurkolhassunk neki." - mondta Francois Dumontier, az Octane Raving Group igazgatója, az esemény promótere.

A Villeneuve család ezen gyermeke sikereit inkább a hómobilozásban érte el, és a hosszú autóversenyzői karriere folyamán a Forma-1-en kívül megfordult a Can-Am-ben, a CART-ban, és a sportautózás világában is. A hómobilozás során több alkalommal is súlyosan megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!