f1

2015.06.15. 07:33

A Goodyear-t sem érdekli igazán a Forma-1 2017-től kezdve

Darren Wells, a márka európai igazgatója szkeptikus

Vámosi Péter

Fotó: Goodyear

Hamarosan meglesz a FIA döntése a Forma-1-es beszállítót vagy beszállítókat illetően a 2017-2019-es időszakra vonatkozóan, de egyelőre csak a Pirelli tűnik biztosnak, esetleg a Michelin és egy lehetséges beszállító lehet. A FIA tendere azonban a Forma-1 egykori legendás gumimárkáját a Goodyeart egyáltalán nem mozgatta meg. Jövő héten szerdán több is tudható lesz, de jelenleg úgy tűnik, hogy a cég nem keresi a visszautat a királykategóriába.

A motorsport.com persze megtalálta a kérdéssel Wellst is, de nagyon tartózkodóan válaszolt, amikor a Forma-1 került szóra: "A motorsport a márkánknak az alapja, és az üzleteinknek. Amikor ilyen téren egy lehetőség nyílik, időt szakítunk rá, és megvizsgáljuk azt, de szelektálnunk kell és tudni azt, hogy mennyire is vagyunk felkészültek."

Az amerikai céget azonban nem kell félteni, hiszen övég a Dunlop is, mely márkával a NASCAR-ban és az LMP2-es kategóriában is jelen vannak a hosszútávú versenyzés világában, valamint több GT-t és túraautó szériát is támogatnak. A Goodyear a Forma-1 történelem legeredményesebb gumibeszállítója, akik 1998-ban léptek ki a szériából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!