f1

2015.06.16. 17:57

Mansell: Hamilton megdöntheti Schumacher rekordjait

Nigel Mansell szerint a Mercedes jelenlegi formájának köszönhetően Michael Schumacher több rekordja is veszélybe került.

Dobos Zoli

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Hét világbajnoki címmel, 91 győzelemmel és 68 pole pozícióval Michael Schumacher abszolút rekorder a Forma-1-ben, de Hamilton egyre közelebb kerül ezekhez a számokhoz. Hamilton mutatói a következők: két VB-cím, 44 győzelem és 37 pole.

Mansell a Daily Mirrornak elmondta: „A Mercedes a legjobbak legjobbja, Hamilton a támogatásukkal akár Schumacher rekordjait is megdöntheti. Bár hosszú még az út, a Mercedes jelenlegi teljesítményével erre minden esély megvan. ”

„Mindenki tudja, hogy nagy Lewis fan vagyok, de mindenkinek be kell látnia, nagyszerű munkát végez, a versenyautója pedig kiváló, tökéletes munkát végez a Mercedes évről évre.”- folytatta az 1992-es bajnok.

Arra, hogy a mai autókat túl könnyű vezetni és a pilóták fél kézzel is megbirkóznak vele, a következőt reagálta: „A szabályok egy részén változtatni kéne. A DRS-sel nem valódiak az előzések, elveszi a lehetőséget a pilótától, hogy alkosson és megtervezhesse körről körre, hogy hol előzzön. A KERS jó dolog, de sok pilóta nem szereti, túl nagy segítség. Érdemes lenne bevezetni, a maximum egy kiállást, akkor nem a taktikán múlna a győzelem, kizárólag a pályán nyújtott teljesítményen. Az én időmben mások voltak a biztonsági feltételek, ehhez mérten kockáztattunk, ma már a srácok sokkal bevállalósabbak, többet megengednek maguknak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!