f1

2015.07.22. 10:02

„Bianchi balesete jelentette a csapat végét”

A Marussia tulajdonosa, Andrei Tscheglakow bevallotta, Jules Bianchi balesete egyet jelentett a csapat végével.

Komenda Vivien

Fotó: Tajthi Andrea

„Felelősségem van az emberekért.”.- nyilatkozta a tulajdonos.

A tavaly Suzukában történt tragikus baleset volt a vég kezdete az istálló számára. A következő, orosz nagydíjon a csapat csak Max Chiltonnal állt rajthoz, míg a 17-es rajtszámú autó készen, kiállítva állt a boxban, francia pilótájára várva. A következő futamon, Texasban pedig már egy autót sem indítottak.

Az orosz tulajdonos bevallotta, a baleset miatt újra kellett gondolni a dolgaikat: „A baleset egy üzenet volt számunkra, hogy ideje lenne mennünk.” – mondta a The Independentnek. Habár a Marussia 2010-es csatlakozása óta 200 millió euró veszteséget tudhat magáénak, Tscheglakow hangsúlyozta, pilótájuk balesete volt a döntő tényező.

„Az események után nagyon lehangolt és szomorú voltam, hiszen felelősségem van azokért az emberekért, akik a csapatnál dolgoznak.” – mondta, majd hozzátette: „Legalább az orosz futamig várni akartam, mert úgy gondolom, igazságtalan lett volna az országommal szemben, ha a hazai futamunk előtt fújok visszavonulót.”

Annak ellenére, hogy Tscheglakow továbbra is támogatókat keresett, a csapat végül csődbe ment, és nem volt számukra folytatás.

Jules Bianchi múlt hétvégén hunyt el, kilenc hónappal tragikus balesete, és kómába esése után. A francia pilóta, aki a csapat legsikeresebb versenyzője volt, hiszen tavaly Monacóban pontot tudott szerezni, 25 évesen távozott. Temetésére tegnap került sor, szülővárosában, Nizzában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!