f1

2015.07.11. 13:33

Briatore adót csalt, Corinna Schumacher pedig perelt

Olaszországban Briatore, Németországban Schumacherék pereskednek - más-más okból

Tajthi Andrea

Fotó: Ian Gavan/Getty Images for Red Bull/ Reontent Pool

Olaszországban a bíróság adócsalási ügyben bűnösnek találta Flavio Briatorét.

A La Gazzetta dello Sport úgy értesült, hogy Briatore luxusjachtját, a Force Blue-t már le is foglalták, ő pedig 1 év és 11 hónap próbaidőt kapott.

A 65 éves Briatore és igazgató társai a hajót rekreációs célokra használták, miközben adókedvezményt kértek többek között üzemanyagra, és hamis számlákat bocsátottak ki.

"Nem erre az eredményre számítottunk." - idézik Briatore ügyvédjét, Massimo Pellicciottát. "Fellebbezni fogunk és harcolunk a végsőkig."

Eközben a müncheni bíróság Corinna Schumacher oldalára állt, aki személyiségi jogok megsértése miatt perelte a Bunte, a  Freizeit-Revue és a Freizeit-Spass bulvárlapokat.

A Suddeutsche Zeitung szerint az említett lapok korábban arról írtak, hogy az F1 legenda "néha kinyitja a szemét" és "speciális kezelést kap", illetve kimondta első szavait is a balesete óta.

Bár az ítélet még nem jogerős, a bíró megállapította, hogy a "kémkedéssel" és "spekulációkkal" a lapok személyiségi jogokat sértettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!