f1

2015.07.30. 09:06

Jorda megmutatná Moutonnak, milyen is az F1

Michele Mouton nem rég kritizálta Carmen Jordát. Utóbbi szerint azonban Mouton nem sokat érthet az F1-hez.

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Michele Mouton egykori versenyzőnő, aki négyszeres WRC győztes nem tartja sokra Carmen Jordát, és ha jóformán bármelyik női versenyzőt alkalmasabbnak tartja az F1-re, mint a Lotus alkalmazottját.

Jorda szerint azonban Moutonnak előbb jobban meg kellene értenie, hogy mi az ő szerepe a Lotusnál, mielőtt kritizálja.

"Eléggé meglepett engem (a kritika), hiszen ha nem ismersz valakit - én sem imerem őt, és ő sem engem -; akkor talán nem kellene így beszélni az illetőről." - mondta Jorda a Motorsport.com-nak. "Sosem volt még alkalmam megvitatni vele, hogy mi az én szerepem. Neki jó eredményei voltak ralliban, és okot adott nekünk arra, hogy higgyünk a motorsportban, de nem hiszem, hogy a ralli összehasonlítható az F1-gyel. Szóval ez eléggé meglepett."

Jorda hozzátette, meghívná Moutont egy F1-es versenyre, hogy jobban megértse, mik is az ő tervei a Lotusnál.

"Próbáltam már vele kapcsolatba lépni két évvel ezelőtt, de nem sikerült találkoznunk." - mondta Jorda. "Nehéz volt kapcsolatba lépni vele, de mondtam neki, hogy jöjjön el, és nézzen meg egy versenyt. De ez sosem következett be. Újra meg fogom próbálni elhívni, hogy megmutassam neki mi a dolgom és milyen is egy F1-es autó. Talán vezetett már F1-es autót a múltban, de sosem láttam az F1-hez közel tevékenykedni. Én nem vagyok a ralli ellen, nagyon jó eredményeket ért ő el benne, de én nem sokat tudok a ralliról, ahogy talán ő sem sokat tud az F1-ről."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!