f1

2015.09.29. 13:35

BRÉKING: A Haas F1 Team bejelentette egyik 2016-os versenyzőjét!

A jövőre debütáló csapat bemutatta első versenyzőjét!

Magyar idő szerint kedden délután 5 órakor a Haas F1 Team alapítója és elnöke Gene Haas, illetve a csapatfőnök Guenther Steiner bejelentette a csapat 2016-os, első pilótáját.

A Haas F1 Team egyik versenyzője 2016-ban tehát: Romain Grosjean

A csapat azonban gyorsan vétett is egy hibát: 40 perccel a bejelentés előtt weboldaluk egy linkje már árulkodó volt, noha a tartalom még nem volt elérhető. így festett már akkor a link: www.haasf1team.com/news/haas-f1-team-selects-grosjean-driver

A francia versenyző tehát a Ferrari erőforrással induló, jövőre debütáló amerikai csapathoz igazol a Lotustól. Noha egészen szép sikereket is el tudott érni az enstone-iakkal, a csapatnál fennálló a folyamatos bizonytalanság a Haas-hoz sodorta Grosjean-t.

Érdemes megemlíteni, hogy egy átigazoló versenyző nem sűrűn ölti magára új munkaadója ruházatát addig, míg aktív tagja korábbi csapatának, Grosjean azonban már Haas-os ingben feszített a sajtótájékoztatón...

"Amit Gene Haas és a Haas F1 Team-nél mindenki felépített, az lenyűgöző és nagyon büszke vagyok, hogy a részese lehetek." - mondta Grosjean. "A Forma-1 rendkívül versenyképes és az egyetlen út a sikerhez, ha valami új oldalról közelítjük meg a dolgokat. Ez egy új lehetőség egy új csapattal, mely egészen másként látja a dolgokat a Forma-1-ben. Én hiszek ebben a megközelítésben, ők pedig hisznek bennem. Miközben elkötelezett vagyok, és továbbra is abszolút a legtöbbet nyújtottam a jelenlegi csapatomnál a hátralévő öt versenyen, nagyon izgatottan várom a jövőt a Haas F1 Teamnél."

OFICIAL: Romain Grosjean ficha por Haas F1 para 2016. " target="_blank"">#F1 pic.twitter.com/XWWWr1otrG

A Lotus is reagált. 

Whaaaaat?! pic.twitter.com/EtBThpwtAI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!