f1

2015.10.09. 08:00

A Red Bull energiaitalt ad el, nem autót

Coulthard szerint így nincs is szükségük mindenáron az F1-re. Mateschitz határidőt szabott a motor-kérdésre.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Dietrich Mateschitz a Red Bull tulajdonosa most már gyors megoldást szeretne a 2016-os motorkérdésre. A Speed Weeknek elmondta, október végéig szeretne pontot tenni a téma végére.

A hét elején azonban a csapatfőnök Christian Horner arra utalt, hogy a tárgyalások a Mercedes és a Ferrari esetében is kudarcba fulladtak.

"Nincsenek tárgyalások." - reagált a Mercedes oldaláról Niki Lauda. "A Manornak fogunk még szállítani, ami azt jelenti, hogy négy csapatunk van, szóval részünkről minden el van rendezve."

"(A Red Bull) felmondta a szerződést a Renault-val egy évvel korábban, ezzel pedig sarokba szprították saját magukat, ahonnan jelen pillanatban nincs kiút." - folytatta Lauda. "Nem tárgyalunk a Red Bullal. A Ferrarival tárgyalnak, de nem tudom mi fog kisülni belőle."

A paddockban keringő pletykák szerint azonban a Toro Rosso megegyezett a Ferrarival arról, hogy az olaszok 2015-ös specifikációjú motorját megkapják jövőre. Ez a megoldás azonban nem kielégítő a főcsapat számára.

"Próbálunk motorhoz jutni, de nem tudunk olyat kapni, amilyet akarunk." - mondta Mateschitz.

A korábbi Red Bullos versenyző, David Cooulthard úgy véli, hogy a Red Bull kilépése komoly fenyegetést jelent.

"A Red Bullnak nem létszükséglet jelen lenni az F1-ben." - idézi Coulthardot a spanyol Marca. "Energiaitalokat adnak el, nem autókat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!