f1

2015.10.23. 10:50

Button: Remélem, Alonso lepipál!

Jenson Button reméli, Fernando Alonso fényévekkel jobban teljesít majd nála az USA Nagydíjon, mert ez a Honda javulását bizonyítaná.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

Miuán az Orosz Nagydíj első szabadedzésén már belekóstolt a Honda új, „négyes fokozatú” motorjába, Alonso Austinban az egész hétvégére megkapja az erőforrást; Buttonnak erre Mexikóig várnia kell.

„Normál esetben a két csapattárs ugyanazt a specifikációt használja” – nyilatkozta a brit világbajnok. „Remélem, ez a fejlesztés nagy előrelépés lesz, és Fernando megsemmisít a hétvégén – akármilyen szokatlan is ezt kívánni. Amikor a világbajnoki címért vagy győzelmekért harcoltok, egyenlő feltételek szükségesek; mindig is ezt hangoztattam. A mi helyzetünk azonban más: berakjuk a motort az egyik autóba, megnézzük, mennyire megbízható, a következő futamra pedig én is megkapom.”

Alonsónak biztató érzései vannak a fejlesztéssel kapcsolatban, a mértékéről viszont csak a verseny után tud bármit mondani.

„A pilótafülkéből nehéz megítélni a különbséget” – mondta a spanyol. „Az adatok azonban megfelelnek az előzetes elvárásainknak. Ez nagyon jó hír, különösen annak függvényében, hogy kissé változtattunk a motorépítési filozófiánkon. Remélhetőleg ki is tudjuk használni a teljesítményt, habár az időjárás-előrejelzésre alapozva kétséges, mennyire tudjuk kiértékelni a benne rejlő potenciált. Ha hetedikek leszünk a futamon, könnyen lehet, hogy ez csak az időjárási körülményeknek lesz köszönhető. Nehéz lesz pontosan meghatározni, mekkorát is léptünk előre, a motor és az aerodinamika terén egyaránt, ugyanis meglehetősen érdekes újításokkal érkeztünk Austinba. Mivel elég kevés időt fogunk a pályán tölteni, találgatásokba kell bocsátkoznunk, és csak a legjobb alkatrészeket fennhagynunk. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy a mostani specifikáció építési filozófiájával már 2016-ra készülünk, és úgy tűnik, jó irányba haladunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!