f1

2015.10.24. 09:15

Horner: Tárgyaltunk a Volkswagennel

Azonban az emissziós botrány jegelte az elképzeléseket

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Christian Horner elismerte, hogy a Volkswagen komoly opció lehet a Red Bull számára, hosszútávon. Azonban a német gyártó emissziós botránya miatt a terv egyelőre a kukában landolt.

"Persze ismert, hogy tárgyaltunk a VW csoporttal, de nyilvánvaló, hogy jelenlegi problémáik miatt most F1 az utolsó, amire gondolnak." - mondta Horner. "Voltak más tárgyalások is, melyek a jövőben kétség kívül opciók lehetnek. Borzasztóan sok a spekuláció és a találgatás jelenleg, de ha minden véglegesítve lesz, minden világosan érthető lesz."

A Red Bull 2016-os erőforrásáról tehát még mindig nem tudni semmit, bár a legfrissebb pletykák már a Hondát is szóba hozták esetükben, mivel úgy fest, hogy a Ferrari és a Merecdes nem akar motort szállítani nekik. Ugyanakkaor még arra is van esély, hogy "kibékülnek" a Renault-val, és együtt folytatják.

"Megbeszélések folynak a Renault-val, hogy megtudjuk, mik a terveik jövőre, de míg ők sem tudják, hogy maradnak-e az F1-ben, addig nehéz előre lépni." - folytatta Horner. "Van megállípodásunk a Renault-val, a következő év végéig. Biztos vagyok benne, hogy a megállapodás megerősítésre kerül a következő napokban."

Horner a Honda pletykára is reagált.

"Szerintem ez nem opció. Meg kell találnunk a megoldást és én keményen dolgozok azon, hogy a csapat a rajtrácson lehessen és versenyképes legyen jövőre és az után."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!