f1

2015.10.19. 08:03

Lauda: Monisha Kaltenborn sajátos módon vezeti a Saubert

A háromszoros világbajnok szerint hiba volt, hogy a Sauber az Európai Bizottsághoz fordult.

Kovács Noémi

Fotó: Sauber Motorsport AG

Monisha Kaltenborn azért kereste meg az Európai Bizottságot, mert állítása szerint Bernie Ecclestone igazságtalanul osztja el a „javakat” a Forma-1-es csapatok között, már ami a kereskedelmi jogokból befolyt összegeket illetve a sportág szabályozását illeti. Ezzel azonban – nem meglepő módon – nem ért egyet a Mercedes elnöke, Niki Lauda.

„A valódi probléma az, hogy a Sauber évek óta nem tudta legyőzni azt az akadályt, hogy olyan versenyképes autót építsen, ami felveheti a harcot a top csapatokkal. Kaltenborn a maga módján vezeti a csapatot, volt néhány olyan ellentmondás, ami súrolta a határokat.” – kezdte az osztrák legenda.

„Például ha egy versenyző, aki fizetett azért, hogy versenyezhessen, de nem tud versenyezni vagy éppen közvetlenül a nagydíj előtt elkobozzák az autóját, az elég hülye dolog.” – folytatta a Mercedes elnöke, utalva a Sauber és korábbi versenyzőjük, Giedo van der Garde között fennálló jogi vitára.

„A Sauber része egy versenyzői közösségnek, aláírták a Concorde Egyezményt, amiben minden a legutolsó részletig szabályozva van. Most pedig hirtelen azt mondják, „ez nem érvényes”, én pedig nem értem a mögötte álló indoklást. A Forma-1-ben mindig is voltak olyan csapatok, amelyek nyertek és olyanok, amelyek mögöttük álltak. Ahogy minden más sportágban. Az pedig elfogadhatatlan, hogy egy csapat, amely folyamatosan adósságokat halmoz fel, hirtelen, végső megoldásként az egész rendszert megkérdőjelezi. Mindenki önmagáért felelős. A Saubernek elsőként a saját problémáit kell megoldania.” – tette hozzá Lauda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!