f1

2015.10.28. 16:03

Magnussen még mindig F1-es szerződést akar...

... de várja a Porsche tesztjét is.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Miután a McLaren 23. születésnapján közölte a WSR 2013-as bajnokával, hogy jövőre már nem újítja meg 2015 végén lejáró szerződését, a fiatal dán versenyzői ülés és F1-es támogatás nélkül maradt. Magnussen ennek ellenére nem adja fel céljait, már ami a Forma-1-es karriert illeti, de várja már a november eleji LMP1-es tesztet is.

"Nagyon várom már! Régóta nem vezettem versenyautót és most nem is egy rossz gépet fogok meghajtani. A Porsche felajánlotta nekem ezt a tesztlehetőséget, mivel elképzelhető, hogy lesz egy üres autójuk jövőre. Persze semmire sincs garancia, az elérhető legjobb versenyzőt akarják megszerezni." - kezdte a dán pilóta, aki mellett még Oliver Turvey és Mitch Evans kap lehetőséget a bizonyításra a november eleji gyakorlaton, ami sok mindenről dönthet...

"Mindig ez van, ha más versenyzőkkel együtt tesztelsz. A tőlem telhető legjobban fogok teljesíteni, hogy én legyek a legjobb és meggyőzzem őket arról, hogy nekem kellene adniuk az ülést." - folytatta a McLaren egykori pártfogoltja, aki ennek ellenére nem mondott le a Forma-1-es karrierről sem.

"Már kiskorom óta a Forma-1 volt az álmom, így nagyon nehéz elengedni. Még mindig dolgozunk néhány opción. Ezekből nincs sok és szerintem az emberek tudják, hogy mely ülések elérhetőek még. Ezekre koncentrálunk. Azonban mérlegelni kell azokat a dolgokat, hogy mi a legjobb számomra, ami eredményezhet néhány nehéz döntést. De szerencsére ez nem olyan döntés, amit most kell meghoznom." - fűzte hozzá a 23 éves versenyző, aki a wokingi történésekről is ejtett néhány szót.

"A McLaren két remek versenyzővel rendelkezik, mindketten világbajnokok, akiket a következő szezonra is meg akartak tartani. És ahogy azt már a szezon legelején is mondtam, nem érdekel egy újabb teszt- illetve tartalékversenyzői szerződés, így nem maradt számomra hely a csapatnál. Jövőre ismét versenyezni akarok. Más nem érdekel." - szögezte le álláspontját Magnussen.

"Vegyes érzésekkel távozom a McLarentől, de annyira vágyom a versenyzésre, hogy ez minden mást elhomályosít. Így ideje tovább lépni." - elmélkedett a dán, aki számára gyakorlatilag már csak a Manor ülése van elérhető távolságban, de ott is legalább 10 millió dollárt kérnek egy ülésért. Ennek és a Porsche-s teszt ellenére, Magnussen elsődleges célja mégiscsak a Forma-1. - "Nincs határidő. Az egyetlen határidő a 2016-os első verseny Melbourneben. Persze mindenki a lehető leghamarabb tudni szeretné a fejleményeket, de ez nem mindig ilyen egyszerű a Forma-1-ben, tudom nagyon jól."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!