f1

2015.10.20. 07:36

Magnussen: Még tárgyalunk a jövő évről!

A hírek szerint a dán Saxo Bank támogatásával ülhetne be újra F1-es autóba a dán pilóta

Dobos Zoli

Fotó: McLaren

A napokban szóba hozták Jan Magnussent a Lotus-szal a 2016-os idényre. A hírek szerint a dán Saxo Bank támogatásával ülhetne be újra F1-es autóba a dán pilóta, de a bank feje elmondta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy 2015 után megkapná az Enstone-i csapat a támogatást.

A Lotus sorsa annak ellenére is bizonytalan, hogy a Renault megveszi. A bizonytalanság miatt Romain Grosjean, a Lotus jelenlegi pilótája 2016-tól a Haas-nál folytatja, ami egy megüresedő helyet jelent az angol csapatnál.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Magnussen a születésnapján lett elbocsátva a McLaren-től, így okkal pályázhat Grosjean megüresedő helyére.

A dán pilóta mindenképpen megerősítené a Saxo Bank és a Lotus közötti kapcsolatot. A Saxo elnöke, Lars Christensen arra a kérdésre, hogy tárgyalnak-e Magnussennel, nemleges választ adott.

A dán bank a napokban döntött arról, hogy nem szponzorálja tovább a Tour de France-on induló Tinkoff-Saxo Bank csapatot 2016-tól, amiből arra lehet következtetni, hogy más fronton szeretnének beerősíteni. Lars Chrisetnsen erről sem volt hajlandó beszélni, azt mondta, nem dőlt még el semmi, még írhatnak alá szerződést.

Magnussen menedzsere,  Dorte Riis Madsen elmondta, hogy még folyamatban vannak a tárgyalások, így nem tud nyilatkozni a 2016-os szezonról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!