f1

2015.10.27. 14:46

Prost: Vettel lesz Hamilton legnagyobb kihívója

A négyszeres világbajnok szerint Rosberg nehezen fogja túltenni magát az Austinban történteken.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A legutóbbi austin-i Forma-1-es hétvégén, csapattársa hibájának köszönhetően Lewis Hamilton begyűjtötte harmadik világbajnoki címét - zsinórban a másodikat. A francia legenda szerint Rosberg nem fog egyhamar túllépni az Amerikai Nagydíj eseményein, így arra számít, hogy jövőre inkább Vettel lesz Hamilton kihívója, mint a német csapattárs.

"Nico Rosberg számára elég nehéz lesz túllépni ezen a versenyen. Ez egyike volt azoknak a futamoknak, amit meg kellett volna nyernie. A Mercedes dominanciája még mindig megvan, bár a szezon vége felé nyilvánvalóan mérséklődött valamelyest. A nagy meglepetés a Ferrari és az, hogy mennyire erősek. Jó úton haladnak, szóval ki tudja, hogy mire lesznek képesek jövőre?" - tette fel a sokakat izgató költői kérdést Prost. Mindenesetre Arrivabene szívesen látná a két pilóta párharcát.

"Gratuláltam és megmondtam neki, hogy "Jövőre találkozunk!" A tavalyi tél során tudtuk, hogy nagy a lemaradásunk a Mercedeshez képest és, hogy agresszív technikai újításokra van szükség ahhoz, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk. De tudtuk, hogy ez olyan ár, amit meg kell fizetnünk." - árulta el a Ferrari filozófiáját Arrivabene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!