f1

2015.10.26. 11:50

Räikkönen a szabályokat kritizálta, nem Verstappent

A finn azt sérelmezi, hogy ugyanazon manőverért olykor büntetnek, máskor nem

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen csatába keveredett Max Verstappennel, és a csapatrádión ki is fejezte nemtetszését a 18 éves versenyző manőverei kapcsán.

"Ez a srác állandóan letol engem a pályáról, ha ez szabályos, akkor legközelebb én is így teszek." - mondta Räikkönen a rádióban.
A verseny után azonban hozzátette, hogy nem konkrétan Verstappent kritizálta, sokkal inkább a szabályokat.

"Csak meg akartam kérdezni, hogy ez rendben van-e, hogy amikor egy másik autó mellett vagy és az próbálja védeni a belső ívet, akkor te elmész kívülről, és egy adott ponton, a kanyar kijáratánál rátolhatod-e a másikat a rázókövekre." - mondta a finn. "Ha ez rendben, akkor tudni akarom, hogy oké, és ez rendben is van addig, míg mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak."

"Olyan sok szabály van manapság az F1-ben, vannak szabályok például arról, hogy hagyjunk helyet a másiknak, ha mellettünk van, de máskor meg ez is rendben van. Én nem arra panaszkodtam, hogy ő (Verstappen) valamit rosszul csinált volna, de amíg valami egyes esetekben rendben van, máskor meg ugyanaz, más esetében már nem jó és büntetnek érte. Ez így nincs jól. Nem arra panaszkodok, amit most ő csinált, hanem arra, hogy mindenki számára egyértelművé kellene tenni, hogy mi az, amit tehetünk. Szerintem össze is értünk egyszer, de csak kicsit, ez rendben is van, végülis ilyen a versenyzés."

Räikkönen később a védőfalban kötött, de el is ismeri, hogy ő hibázott.

"Elég csúszós volt ott, nem vettem észre egy kis vizet és elindult az autó hátulja." - mondta Räikkönen. "Próbáltam visszafordítani, azt okénak is tűnt, hogy oldallal megyek a falnak, de az autó eleje beszorult a reklámtábla alá, így próbáltam kicsit játszani a kormánnyal, hogy kijöjjön alóla. Azt hiszem sérült az autó eleje és hátulja is, végül az első fékek túlhevültek, így ki kellett állnunk. Az én hibám, ami elég szerencsétlen dolog, mert jó volt a tempónk. Az autó is elég jól viselkedett ilyen körülmények között. Még a sérüléssel is jónak éreztem. Nem szerencsés a befejezés."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!