f1

2015.10.26. 10:35

Verstappen élvezte a csatát Räikkönennel

Csapatfőnöke szerint rendkívüli, amit Verstappen csinált tegnap. A fiatal versenyző 4. lett.

Tajthi Andrea

Fotó: Peter Fox/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Max Verstappen szenzációs versenyt futott Austinban, megismételte eddigi legjobb eredményét érte el a Forma-1-ben: negyedik lett.

"Kissé őrült verseny volt." - mondta Verstappen az NBCSN-nek. "A rajtom nem volt a legjobb. Aztán próbáltam előrébb jönni belül, és megelőztem három versenyzőt, vagy valami ilyesmi, az elég jó volt. A tempóm nem volt rossz. Az első körben kicsit küzdöttem, de aztán tartani tudtuk a Ferrarikat, de beragadtam a Force India mögé, mert az egyenesekben nagyon gyors volt."

"Attól kezdve sok élvezetes csata jött, főleg Räikkönennel. Azt nagyon élveztem, ő talán nem annyira, de én igen. Utána már nem hibáztam. Jól időzítettük a slick gumikra való váltást is. A csapat remek stratégiát készített. Nehéz volt, mert nem akar az ember túl korán kimenni. De aztán meg túl sok időt veszít. Vártunk és nézzük, hogy mások mennek-e. Van aki ment, van aki nem, és akkor azt mondtam, gyerünk."

"Természetesen Vettellel már nem csatázhattam. Csak próbáltam óvni a gumikat. Elég rizikós volt olyan sokat menni a lágy gumikon. De sikerült. Nagyon jók a pontok, amiket most szereztünk. Nagyon boldog vagyok ezzel és remélhetőleg még több ilyen lesz a következő versenyeken." - zárta a 18 éves versenyző.

"Azt kell mondjam, Max rendkívüli munkát végzett." - mondta Franz Tost csapatfőnök. A mai (vasárnap) kvalifikáció volt az első alkalom, hogy érdemben vezetni tudott ezen a pályán, és az, hogy a Q3-ba jutott, mutatja a képességeit. A versenye is nagyon jó volt: a rajt után már a Ferrarikkal és más riválisokkal csatázott, és képes volt megtartani a pozícióját, végül pedig a negyedik helyen ért célba, egyetlen hiba nélkül az 56 kör során."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!