f1

2015.11.15. 11:52

Jean Todt magára haragította Európát

A párizsi merénylettel kapcsolatos megjegyzése sokaknál kicsapta a biztosítékot.

Tajthi Andrea

Fotó: Motorsport Csatorna

Feltételezzük, hogy negatív szándék nem volt Jean Todt megnyilvánulásában, azonban az tény, hogy az időzítés és a felszólalás nem épp a legszerencsésebb volt.

A pénteken Párizsban történt merényletek során legalább 129 ember vesztette életét. Mikor a történtekről kérdezték az FIA elnökét (az FIA székhelye is Franciaországban van, és Jean Todt is francia), válaszát inkább az amúgy is tervezett, közúti balesetekben elhunyt emberekre való megemlékezésre élezte ki.

"Észrevették, hogy a közúti balesetek halálos áldozatainak száma sokkal nagyobb, mint a párizsi gyilkosságok során meghalt embereké? Naponta 3500 ember hal meg az utakon. Minden nap 30-szor több ember, mint most Párizsban." - idézik Todtot.

A tervezett megemlékezést végül persze összekötik majd a párizsi áldozatokra való emlékezéssel is.

Todtnak szívügye a közlekedésbiztonság, sokan azonban ellenzik a módot, ahogyan azt propagálja. Még Bernie Ecclestone is úgy véli, hogy ezt a témát most félre kell tenni, és a párizsi esetre kell helyette koncentrálni.

A Európa-szerte azonban igen kemény kritikát kapott Jean Todt a fentebb idézett reakciójáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!