f1

2015.11.01. 12:52

Lemondott a Manor F1 két főnöke, Lowdon és Booth

A kiscsapatot megrázta a két alapító-vezetője, John Booth és Graeme Lowdon lemondása

Serbán Richárd

Fotó: Tajthi Andrea

A Motorsport.com értesülései szerint a kemény munka ellenére, amelyet Boot és Lowdon végeztek azért, hogy életben tartsák a csapatot és a Mercedesszel lépjenek partneri kapcsolatba 2016-tól, belefásultak abba az irányba, amibe az új tulajdonos, Stephen Fitzpatrick szándékozik vinni a csapatot.

Az energiaszolgáltató-tulajdonos Fitzpatrick kulcsszerepet vállalat abban a segélycsomagban, amelyet Lowdon és Booth találtak ki tavaly télen, ennek köszönhetően tért vissza a csapat idén a rajtrácsra.

De az igazgatás helyreállítása és azon erőfeszítések ellenére, hogy motorbeszállítót találjanak és neves szakemberekből álló személyzetet hozzanak létre, Lowdon és Booth állítólag nem örül annak, hogy nem történtek lépések, amikor befektetők mutattak érdeklődést, hogy részt vásároljanak a csapatból.

Úgy hírlik, Lowdon és Booth szerint egy ilyen nagy tőkeinjekció tökéletes lett volna, hogy segítse a csapat előrelépését és egy erős középcsapat váljon belőle. A Motorsport.com korábban már beszámolt róla, hogy a verseny promóter Tavo Hellmund és a pénzügyi szakértő James Carney a vezetői annak az egyesült államokbeli csoportnak, amely részt akart vásárolni a csapatból.

Azonban a komoly tőkecsomag ellenére az ajánlatukat nem fogadták el – még úgy sem, hogy óriási pénzügyi lökés lett volna a csapatnak. Az értesülések szerint egy másik ajánlat szinten vissza lett utasítva.

Lowdon és Booth Mexikóban nem voltak hajlandóak nyilatkozni a jövőjükkel kapcsolatban, és egyelőre még mindketten folytatják a munkát a csapatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!