f1

2015.12.21. 11:48

A BBC felbontja a szerződését a FOM-mal, jöhet a Channel 4

Londoni magyarjaink most kereshetik az új csatornát, ha Forma-1-et akarnak nézni

Vámosi Péter

A BBC ma hivatalosan is bejelentette, hogy felbontja a Forma-1 közvetítésére szóló jogait, így megnyílt a lehetőség a Channel 4 csatorna előtt. Az elmúlt hetekben a legvadabb spekulációk láttak napvilágot (volt szó ugye ITV-ről is. - a szerk.), de a BBC ma bejelentette hogy ugyan vonakodva, de lemond a sport közvetítés jogairól. Mindeközben a Channel 4 bejelentette, hogy három éves szerződést kötöttek a FOM-mal, így Angliában, a sport őshazájában általuk lesz elérhető a sportesemény.

Barbara Slater, a BBC sportért felelős igazgatója elmondta: "A BBC jelenlegi gazdasági helyzete ésszerűsítést követel, és így nem kívánt lépéseket is meg kellett tennünk. Jelentős költségcsökkentést várnak el most tőlünk, és ez azonnali hatással van a Forma-1-gyel kapcsolatos televízió közvetítési jogainkra. Minden olyan döntés ami azt eredményezi, hogy le kell hogy álljunk a közvetítésével igencsak kiábrándító. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy nincsenek áthidaló megoldások, bármilyen egyéb opció nem lenne népszerű a nézők körében."

A BBC-nek 150 millió fontot kell megspórolnia, ebből a sport divízióra eső rész 35 millió font.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!