f1

2015.12.19. 11:38

Jól halad a Haas

Az amerikai újonccsapat autója minden valószínűség szerint készen lesz a kora januári töréstesztre, nyilatkozta Günther Steiner.

Gyimesi Brigitta

Mint ismeretes, a Haas 2016-ban csatlakozik a mezőnyhöz. Habár az elmúlt években nem volt jó ómen friss csapatnak lenni (a legutóbbi négy bejelentett újonc közül egy el sem indult, kettő csődbe ment, a negyedik pedig épphogy éldegél még), a Haas technikai szempontból hatalmas előnyökkel rendelkezik: a Ferrari minden lehetséges eszközzel támogatja az amerikaiakat, erőforrást is beleértve, míg a kasztni megtervezéséért a Dallara felel. Pilótafronton sem kell szégyenkezniük majd, hiszen Romain Grosjean és Esteban Gutiérrez személyében tapasztalt versenyzőkre tettek szert. Steiner szerint az autó megépítése jó ütemben halad, és semmilyen problémára nem számít a jövő hónapban rendezendő kötelező teszteket illetően.

„Nem maradunk le semmiről” – mondta Steiner a GPUpdate.net-nek. „Úgy vélem, minden eshetőségre fel vagyunk készülve, persze amíg nincsen teljesen egyben az autó... Jelenleg az a legnagyobb feladatunk, hogy minden szükséges alkatrészünk és elemünk készen legyen az autó összeszerelesére. Minden a legtökéletesebb rendben halad, minden tervezet megvan, folyamatosan haladunk előre. A töréstesztünkre január 7-8-án kerül sor, a munkálatokat pedig ennek megfelelően terveztük meg.”

Steiner elmondása szerint csupán apró megcsúszások tartóztatják fel az amúgy terv szerint haladó programot.

„Nincsenek nagy akadályok” – folytatta a Haas csapatfőnöke. „Sok az apró probléma, ám mindegyikre van válasz is. Életbevágó gondokról szerencsére nincsen szó, csak a szokásos F1-es bajok: rengeteg minden van, amit még sosem csináltunk ezelőtt és ez az első alkalom, de mindent összevetve jól haladunk.”

Ami a csapat festését illeti, Steiner szerint erről „még nem született döntés”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!