f1

2016.01.04. 17:59

Alesi szerint idén még nem lesz dobogós a Renault

A korábbi pilóta szerint a Renault visszatérése fontos Franciaország számára, de idén még nem vár dobogót tőlük.

Kovács Noémi

Fotó: Tajthi Andrea

1996-1997 között maga Jean Alesi is az akkor még Benetton néven futó alakulatnál rótta a köröket a Forma-1-ben, azonban ez nem hatotta meg a francia ex-pilótát: Alesi úgy véli, hogy a csapat – újbóli, immár harmadik – visszatérésének évében még nem lehet dobogót várni az istállótól.

„Ez rendkívül fontos (Franciaország számára), hiszen korábban volt már nagydíjunk és most a Renault visszatérésével nem csak a következő szezonra, hanem hosszú távra is biztosított a csapat jövője, ami nagy segítség Franciaországnak.” – kezdte a Motorsport.com-nak adott interjút Alesi, aki azonban a Renault dobogószerzési esélyeit korántsem látja túlságosan reálisnak. – „Erre nincs esély 2016-ban, hiszen újjá kell szervezniük a csapatot, így ez egy átmeneti időszak lesz számukra.”

„Úgy gondolom, hogy Hamilton és Rosberg közel azonos teljesítményt nyújtottak. Még ha Hamilton nyerte is a bajnokságot, Rosberg végig ott volt a sarkában. Ráadásul Rosberg számára a megbízhatósági problémák is komoly gondot okoztak, de mindketten igazán versenyképesek voltak. Számomra Verstappen jelentette az igazi meglepetést. Igen fiatal kora ellenére remekül teljesített, a média felől érkező nyomás ellenére. Szép dolog látni, hogy egy fiatal pilóta ennyire jó munkát végez.” – fűzött hozzá néhány szezonértékelő gondolatot még Alesi az interjúhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!