f1

2016.01.02. 14:22

De la Rosa: A Forma-1 tavaly rossz termék volt

A korábbi versenyző és tesztpilóta, Pedro de la Rosa szerint a Forma-1-re jobb év vár 2016-ban.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

„Legyünk reálisak.” – fogalmazott a 44 éves pilóta a spanyol AS sport napilapnak. „Az F1 2015-ben egy rossz termék volt.”

„Nem volt semmi, ami szenvedéllyé emelte volna ezt a sportot. Egy rossz játék volt Lewis és Nico között és ennyi. Ez volt a probléma.”

„A következő év sokkal izgalmasabb lesz. Fernando Alonso sokkal erősebb lesz, a Mercedes pedig komoly kihívót kap a Ferrari személyében.”

Alonsot említve, akivel mind a Ferrarinál, mind a McLarennél dolgoztak együtt elismerte, őt is meglepte a McLaren-Honda tavalyi szenvedése.

„De így utólag, ez történik, mikor egy japán gyártó áll össze egy messzi angol csapattal, ráadásul úgy dönt, nem szeretne külföldi mérnököket alkalmazni más, tapasztaltabb gyártóktól.”

„Ezért a tanulási folyamat is sokkal hosszabb.”

De la Rosa azt is elárulta, 2016-ban rendszeres Q3-as szereplést és egy dobogót vár a csapattól.

„Azonban világossá kell tenni, hogy a hangsúly már az év korai szakaszától a 2017-es autón és motoron lesz, és a 2017-es világbajnokságra is készülnek az idei évad során.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!