f1

2016.01.16. 14:38

Gasly a Toro Rosso-t vette célba 2017-re!

A francia versenyző számára az idei esztendőre a GP2 van tervbe véve.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Toro Rosso/Red Bull Content Pool

A 19 éves pilóta 2014-ben csatlakozott a Red Bull junior programjához, abban az évben másodikként végzett Carlos Sainz jr. mögött a World Series by Renault versenysorozat 3.5-s kategóriájában. A tavalyi évet már a GP2-ben ben versenyezte végig és a nyolcadik helyen zárta a szezont, igaz a 6-7-8. helyeken pontegyenlőség alakult ki.

"Még semmi sincs aláírva, de a cél egy második GP2-s évad és a bajnokság megnyerése. Tudom, hogy képes vagyok rá. Ez mindennél fontosabb lenne 2017-re nézve, amikor felszabadulnak a helyek a Toro Rosso Forma-1-es csapatánál - ahová szándékomban áll bekerülni." - mondta a francia versenyző.

Azonban Gasly nincs könnyű helyzetben, hiszen hiába teljesített jól a WSR-ben és debütáló szezonhoz képest a GP2-ben is, a 2013-as Formula Renault 2.0-s paul ricard-i győzelme óta nem tudott egyik kategóriában sem a dobogó legtetejére állni. Annak ellenére sem, hogy tavaly három pole pozíciót is szerzett.

"Mentálisan nem egyszerű a helyzet. Egy ponton azt mondod magadnak, hogy ennél már nem lehet rosszabb - aztán bumm, egy újabb probléma bukkan fel a semmiből. Tudtuk, hogy kemény dió lesz a GP2, hiszen ez a Forma-1 előszobája. De igazán a nehéz helyzetekből lehet tanulni." - folytatta a 19 éves pilóta, akitől azt is megkérdezték, hogy elég felkészültnek érzi-e magát a Forma-1-hez.

"Ha arra kértek volna, hogy már holnap üljek be az autóba, szerintem készen állnék rá. A GP2 nagyszerű felkészítés az F1-re, főként ami az abroncskezelést illeti. Idén pedig még többet kellene fejlődnöm, hiszen egy újabb évad a GP2-ben csak még erősebbé tehet engem." - fűzte hozzá Gasly a Motorsport.com-nak adott interjújában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!