f1

2016.01.18. 18:32

Sirotkin tartalékversenyzői szerepről tárgyal az F1-ben

Az orosz versenyző minél több pénteki szabadedzésen gurulna pályára idén

Kovács Noémi

Fotó: Sauber Motorsport AG

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az orosz versenyző 2016-ban is a GP2-s mezőnyben fog versenyezni, azonban emellett szívesen elvállalná valamelyik Forma-1-es csapatnál a tartalékversenyzői pozíciót. Tenné ezt abban a reményben, hogy a pénteki napokon minél gyakrabban vezethessen F1-es autót, ezzel is folytatva felkészülését a száguldó cirkuszra.

"Több csapattól érkezett már ajánlat, ezek mindegyike tartalékversenyzői szerepről szól pénteki szabadedzésekkel párosítva. Azonban most még nem tartanak abban a szakaszban a tárgyalások, hogy ezekről bármit is elmondhassak. Most a legfontosabb dolog az volt, hogy bejelentsük az ART-al kötött szerződést, így könnyebb lesz egy kicsit a Forma-1-re irányítani a figyelmet." - mondta Sirotkin az orosz illetőségű Sportboxnak, akik a szóba jöhető F1-es csapatokra is rákérdeztek. - "Nem a Mercedes és nem a Ferrari, de ettől még egy nagyon jó csapat. 2017-ben pedig teljes értékű versenyzőként szeretnék debütálni a Forma-1-ben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!