f1

2016.01.26. 19:08

Újabb Maldonado a láthatáron

Pastor Maldonado unokatestvére, Manuel az olasz F4-ben fog versenyezni idén.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Lotus F1 Team

A 15 éves Manuel Maldonado eddig a brit S1 és az európai Euromax kartbajnokságokban vitézkedett, 2016-ra azonban feljebb lépett az együlésesekre: az olasz F4-ben a Cram Motorsport színeiben fog rajthoz állni – még a Formula Renault 2.0-ban Pastor is ennél a csapatnál versenyzett.

Pastor Maldonado 2011-ben debütált az F1-ben, miután megnyerte a GP2-es bajnoki címet; három williamses szezon és egy győzelem után pedig 2014-ben a Lotushoz szerződött. A Venezuelában uralkodó politikai instabilitás és az alacsony olajárak azonban komolyan veszélyeztetik a mémkedvenc pilóta Renault-ülését, és egyre több pletyka kel szárnyra arról, hogy a volt McLaren-versenyző, Kevin Magnussen veszi át a helyét.

Ami az olasz F4-es bajnokságot illeti, a nemzeti kategória 2014-ben startolt, az ott megszerzett bajnoki cím pedig nem mondható értéktelennek: az első szezonban a kanadai Lance Stroll győzedelmeskedett, aki jelenleg a Williams F1-es csapatának fejlesztőpilótája. A tavalyi kiírást az észt Ralf Aron nyerte meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!