f1

2016.02.07. 11:27

Briatore: A Renault a jövőben ismét győzhet

Az olasz szakember szerint Enstoneban visszatalálhatnak a győztesek útjára.

Kovács Noémi

Fotó: Ian Gavan/Getty Images for Red Bull/ Red Bull Content Pool

A 65 éves ex-csapatfőnök F1-es karrierjének a 2009-ben kirobbant crashgate vetett véget, addig viszont Briatore irányította a Renault gyári alakulatát. Azonban Briatore azóta sem szakadt el teljesen a sportágtól, hiszen még mindig részt vesz felfedezettje, Fernando Alonso menedzselésében. A Renault egykori első embere szerint határozottan jó hír a sportág számára, hogy a francia gyártó gyári csapatként is visszatért a kategóriába.

"Ez egy csodálatos és pozitív hír, bár a győzelem kemény dió lesz számukra. Nem valószínű, hogy rögtön képesek lesznek a győzelemre, azonban a jövőben bármi lehetséges, még akkor is, ha a csapat tisztában van vele, hogy még rengeteg munka vár rájuk." - kezdte az olasz Adnkronos hírügynökségnek adott interjúját. Briatore szerint még a világbajnoki cím is ott szerepelhet a lehetséges eredmények között.

"Miért ne? Ha tíz éve képesek voltak rá, akkor ismét véghez tudják vinni." - mondta el Briatore, aki a Renault mintegy 300 millió eurós költségvetése miatt reménykedik az eredményekben, ahogy abban is, hogy a Ferrari idén meg tudja szorongatni a Mercedest. - "Nagyon reménykedem benne, már csak a rajongók miatt is. Ha nincs versengés a futamokon, az az egész Forma-1 számára káros, még akkor is, ha jelentős a Mercedes előnye. A Forma-1-nek vissza kell térnie arra a szintre, hogy olyan esemény legyen, amit mindenki szeret és legalább két csapat harcol egymással, de négy még jobb lenne."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!