f1

2016.02.18. 09:45

Hivatalos: A Manor leigazolta Haryantot!

Indonéz pilóta kapta az utolsó 2016-os F1-es ülést

Vámosi Péter

Fotó: GP2 Media Service

A Manor ahogy az várható volt, Rio Haryantonak szavazott bizalmat, így vele lesz teljes a 2016-os Forma-1-es mezőny. A 23 éves pilóta újoncként debütál a záguldó cirkuszban, de komoly múltja van már alacsonyabb forma autós szériákban 2008 óta. Eddig 3 Forma-1-es teszten vett részt, és a tavalyi sikeres GP2-es szezonja után idén már a királykategóriában folytathatja. Rio a Manor Racing MRT05-ösét először Barcelonában próbálhatja ki majd, a jövő heti teszten, és alig egy hónap múlva már Ausztráliában debütálhat.

Stephen Fitzpatrick, a Manor Racing’s tulajdonosa: "Örömmel jelenthetjük be, hogy Rio kapta a második versenyülésünket 2016-ra. Hat éves kora óta versenyez, kezdetben gokartokkal. Roppant összeszedett a pályán, és a pályán kívül is, és a tavalyi harca a GP2-es bajnoki címért mély benyomást tett ránk. Nagy a támogatottsága Indonéziában, ami nagyszerű a csapatnak, és a Forma-1-nek is. Mindenáron látni akarják őt a rajtrácson, és biztosak vagyunk benne, hogy jó csatáknak leszünk a részesei ebben az évben, és élvezet lesz nézni őt."

Rio Haryanto "A Manor Racingnek ambiciózus tervei és jövőképe van. Egy jó csomagot raktak össze, és türelmetlenül várom már, hogy kipróbálhassam az autót. A melbournei debütálás nagyszerű lesz nekem, a hazámnak, a támogatóimnak és a rajongóimnak, és mindenkinek köszönöm akik eljuttattak ide, mióta belekóstoltam a formaautózás világába. 2016 számomra a lehetőség éve, amikor Ázsiát képviselhetem a Forma-1-ben."

A Manor Racing egyike a Forma-1 privát alakulatainak. Új tulajdonosuk lett 2015 év elejétől kezdve, és azóta újjászerveződtek, megerősítették a mérnöki gárdájukat. Idén már a Mercedes-Benz partnerei lettek, ők adják a motort, de váltó az Williams fejlesztés. A már eddig is megnevezett Pascal Wehrlein mellett így már biztosan Rio Haryanto lesz akikkel a Manor Racing nekivág az idei vélhetően eredményesebb szezonjuknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!