f1

2016.03.08. 17:32

A Channel 4 bemutatta F1-es stábját

Több ismerős arc is visszaköszön majd ránk.

Bakay Botond

Fotó: Christopher Lee/Getty Images/Red Bull Content Pool

A műsorvezető az a Steve Jones lesz, akit az X-Faktor USA kiadásából ismerhetnek a nézők.

„Sok összetevő megváltozik majd. Izgatott vagyok, hiszen F1 rajongóként most egy álmom vált valóra.”

David Coulthardot már korábban bejelentette a csatorna, azonban a kommentátor is a BBC-től érkezik Ben Edwards személyében. A döntésben a páros között kialakult dinamika megtartása is szerepet játszhatott.

Azonban nem DC lesz most sem az egyetlen szakértő. Bár Karun Chandhok talán nem hangzik annyira fényesen, Mark Webber (Coulthard volt csapattársa) és Susie Wolff már annál inkább.

„Büszke vagyok, hogy a csapat tagja lehetek idén. Már nincs sok vissza a szezonkezdésig, de mi már készen állunk.” – örvendezett a team lánytagja.

Aki azonban nem az egyedüli képviselője a hölgyeknek, Lee McKenzie ugyanis megmarad pitriporterként. És ez még nem minden! Váltakozva olyan plusz nevek fordulnak meg majd a közvetítések során, mint az új Top Gearbe is bekerült Eddie Jordan (sokak nagy örömére), lesz egy Senna-Prost párosunk is (Bruno és Alain), Nicolas Hamilton, és maga az élő legenda, Murray Walker.

És ezt még mindig lehet fokozni Alessandro Zanardival és a jelenlegi F1-es mezőny tagjával, Jolyon Palmerrel, akik bár nem állandó, de visszatérő tagjai lesznek az adásoknak. Jay Hunt, aki kivételesen nem újabb szakértő, hanem a C4 kreatívja szerint ez az „álomcsapat”. Nem állít nagyon valótlant

„Ezzel lesznek kihagyhatatlanok közvetítéseink.” – teszi még hozzá, ami már inkább marketing kategória, azonban valamivel kompenzálni kell a Sky-hoz való lemaradást, elvégre csak 10 futamot adhatnak élőben, a másik 11 hétvége pedig csak összefoglalók és magazinok formájában lesz a képernyőn. A szezonnyitó például élből kimarad földi sugárzással a briteknek

Ami viszont a régi vágású rajongóknak örömteli, hogy az ikonikus főcímzene, a " target="_blank"">The Chain megmarad (3 perc környékén lesz ismerős a szám). Annak idején az ITV ezt nem használta, azonban ezzel felmerül a kérdés: a C4 mennyire fogja majd kopírozni másban is a BBC-t?

The Channel 4 F1 line-up! pic.twitter.com/U1mF6XUHyz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!