f1

2016.03.03. 16:38

A Red Bull "Batmobil-stílusú" fejvédő elemet tervez

Hornernek nem jön be a glóriás megoldás, szerinte a rizikó is a "játék" része.

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Miután a Ferrari ma felappliklikálta autójára és kipróbálta a bevezetni tervezett "Halo", azaz "glóra" elnevetésű, a versenyzők fejének védelmét szolgáló elemet, a Red Bull közölte, hogy ők "Batmobile-stílusú" alternatívát fognak tesztelni a következő hónapban.

A Red Bull projektjében állítólag inkább egy nagyobb, nyitott tetejű akril pajzs-szerű elem a versenyző feje körül, és nincs pillére középen, a versenyző orra előtt. Helyette két kisebb oszlop tartja az elemet a cockpit első részének két oldalán. Az akril anyag pedig hasonló lenne, mint amit Bloodhound, sebességrekordot tartó autó esetében alkalmaztak.

"Show car-on tervezzük kipróbálni." -  mondta Christian Horner a Motorsport.com-nak. "Inkább olyan lesz, mint egy ernyő, csak nyitott tetejű. Gyakorlatilag, mint egy nagyobb szélvédő. Elegánsabb, és remélhetőleg a kilátását sem akadályozza annyira. Szóval majd meglátjuk, hogy az FIA mit szól hozzá."

Hornernek a Ferrari által ma megmutatott opció nem tetszik.

"Személy szerint nekem nem tetszik. Értem, hogy a versenyzők biztonsága kiemelkedően fontos, de azt hiszem én egy kicsit ragaszkodom a nyitott cockpithez, ami már így van 60 éve - és persze ehhez veszély is társul."

"Természetesen mindent meg kell tennünk, azért, hogy ezt enyhítsük. De ez a Halo koncepció nem segített volna Felipe Massa baleseténél, és sajnos Jules Bianchinak sem."

"Versenyzőként el kell fogadnod, hogy van némi rizikó, ha autóba ülsz. Ez is a kihívás része."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!